Το batch cooking είναι ουσιαστικά το να μαγειρεύομε φαγητό σε μεγάλες ποσότητες. Από ότι φαίνεται δεν αποτελεί απλά τάση, αλλά ήρθε για να μείνει, καθώς όλο και περισσότεροι επιλέγουν να καταναλώνουν το φαγητό τους με αυτό τον τρόπο.

Ειδικότερα, η μαγειρική σε μεγάλες παρτίδες σημαίνει όταν κάποιος μαγειρεύει περισσότερο φαγητό και στη συνέχεια το αποθηκεύει σε μερίδες για μελλοντική χρήση. Ουσιαστικά μοιράζουμε το φαγητό σε αεροστεγή δοχεία και τα διατηρούμε στην κατάψυξη.

Γιατί να κάνετε Batch Cooking
Η βασική ιδέα πίσω από το μαγείρεμα σε  παρτίδες είναι ότι πάντα υπάρχει έτοιμο φαγητό στην κατάψυξη. Αρχικά, το βασικότερο είναι ότι αυτή η πρακτική εξοικονομεί χρόνο. Η μαγειρική θα χρειαστεί μόνο μία ημέρα ενασχόλησης και έπειτα μπορείτε να καθαρίσετε, ενώ πέρα από το ξεπάγωμα δεν θα έχετε να κάνετε τίποτα άλλο. Όσοι μαγειρεύουν με αυτό τον τρόπο τείνουν να αφιερώνουν μια μέρα την εβδομάδα ή το μήνα στο μαγειρική. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος σπιτικού φαγητού για όσους εργάζονται πολύ και έχουν οικογένεια.

Φαγητό στην κατάψυξη
Ορισμένα πιάτα με ζυμαρικά, όπως τα λαζάνια μπορούν να καταψυχθούν για μερικούς μήνες. Μπορείτε να ετοιμάσετε φαγητά με κρέας και να τα καταψύξετε. Θα μπορούσατε έτσι να έχετε μια-δυο μερίδες κοκκινιστού στο ψυγείο. Οι σούπες είναι επίσης μια καλή επιλογή για κατάψυξη, καθώς γενικά μπορούν να ζεσταθούν πολύ εύκολα. Επίσης, μπορείτε να έχετε και αρτοσκευάσματα στην κατάψυξη σας.  Γενικά καλό είναι να αποφεύγεται η κατάψυξη στα ψάρια, κοτόπουλα ή φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Συμβουλές
Συνίσταται η αποθήκευση των τροφίμων σε αεροστεγή δοχεία και στην κατάψυξη μόνο όταν ένα  πιάτο έχει κρυώσει εντελώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα τρόφιμα δεν πρέπει να αποθηκεύονται για περισσότερο από έξι μήνες και σε ορισμένες φορές πολύ λιγότερο.

Φυσικά, η κατάψυξη δεν είναι η μόνη επιλογή αποθήκευσης για το μαγείρεμα σε παρτίδες. Επίσης,  η κονσερβοποίηση και η συντήρηση μπορούν να λειτουργήσουν καλά σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε φρούτα και σε λαχανικά.