Η τέχνη δεν έχει όρια έκφρασης και σε όλες τις μορφές της υπάρχουν «παρακλάδια» που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν όρια της δημιουργικής έκφρασης πέρα από τα δεδομένα. Αντιπροσωπευτική περίπτωση είναι μια λονδρέζικη ορχήστρα λαχανικών τα μέλη της οποίας- όπως υποδηλώνει και το όνομά της- έχουν αντικαταστήσει τα παραδοσιακά μουσικά όργανα με… λαχανικά.

Τα λαχανικά έχουν διαμορφωθεί με τέτοια λεπτομέρεια ώστε να παράγουν ήχο εφάμιλλο αυτού των κλασικών μουσικών οργάνων- όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό- και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Κολοκυθάκια, φρεσκοσκαλισμένες κολοκύθες, πιπεριές, ρίζες κασάβα και καρότα είναι ένα ενδεικτικό κομμάτι της γκάμας των ζαρζαβατικών που χρησιμοποιούν για να αποδώσουν γνωστά μουσικά κομμάτια.

Όσο για το ρεπερτόριο, περιλαμβάνει επιτυχίες με ένα δροσερό «twist» όπως είναι το «Greens-leaves», μια διασκευή του «Blue Swede Shoes» του Elvis Parsley, ή το «Billie Aube-jean» από το hit του Michael Jackson, κάτι που βοηθά την μπάντα να μεταδώσει πιο εύκολα στο κοινό αυτή τη μορφή εναλλακτικής μουσικής.

London Vegetable Orchestra

Η ιδιόμορφη ομάδα δημιουργήθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια στο πλαίσιο του «Hampton Court Flower Show» και από τότε οι συμμετοχές τους σε γαστρονομικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε κήπους και οι εμφανίσεις τους σε show είναι αναρίθμητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα φημισμένα «Goodwood Vintage Festival» και «Autumn Show», «London Jazz Festival», σχολεία και τοπικές κοινοτικές εκδηλώσεις.

Όπως είναι αυτονόητο, η συγκεκριμένη ορχήστρα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και ανθρώπων της γαστρονομίας που έχουν σχολιάσει την ιδέα με τα καλύτερα λόγια. «Δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να απολαύσω τη ζωντανή μουσική σε τέτοιο βαθμό μέχρι που είδα αυτή την ομάδα. Είναι απλά εκπληκτικοί!», είπε ο Greg Wallace, παρουσιαστής του βρετανικού Masterchef, ενώ ο Frank Skinner από τη δημοφιλή βρετανική κωμική εκπομπή, «Δωμάτιο 101» δήλωσε ενθουσιασμένος και με χιούμορ είπε ότι η κυβέρνηση προτείνει να ακούμε 5 από τα τραγούδια τους κάθε μέρα.

Βέβαια δεν είναι οι μόνοι που έχουν επιδιώξει κάτι τέτοιο αφού ψάχνοντας λίγο στο διαδίκτυο εντοπίσαμε και μία ακόμα ορχήστρα τέτοιου τύπου στη Βιέννη.

info
https://www.londonvegetableorchestra.com/

Δείτε επίσης
Ψάρι ψημένο σε κρούστα λιωμένου γυαλιού έχετε ξαναδεί;