Αγαπημένα τάκος σε διαφορετικές τορτίγιας από αμπελόφυλλα δημιουργούν ένα δροσερό ορεκτικό για την περιόδο της νηστείας ή και την δίαιτας εν όψει καλοκαιριού.
Υλικά
- 200 γρ βρασμένα μικρόσπερμα μαύρα βιοιλογικά φασόλια
- 50 γρ ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 50 γρ ντοματίνια κομμένα σε μικρούς κύβους
- Χυμός από 1 λάιμ
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 μέτρια ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 1 μικρό αγγούρι Κνωσού ξεσπόριασμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος κόλιανδρος
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμος
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 αμπελόφυλλα σε άλμη
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να αποκτήσουν μια μέτρια σκληρή υφή και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μεταλλικό σκεύος τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η γεύση από όλα τα υλικά και και τοποθετούμε το αβοκάντο, ψήνουμε σε πλατό ( τηγάνι) με ελάχιστο ελαιόλαδο τα αμπελόφυλλα και σερβίρουμε το μίγμα της δροσερής σαλάτας σαν γέμιση.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος