Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό που συναντούμε στο ΜεΖέν στο Βόλο.

Υλικά
- 200 γρ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. μουστάρδα
- 25 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
- 1 πρέζα ρίγανη
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- ½ φλιτζ. ελιές μαύρες, σε ροδέλες
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 2 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 8 κομμάτια φέτα 10x10 εκ., πάχους 1,5-2 εκ.
- 2 αυγά
- ½ φλιτζ. γάλα φρέσκο πλήρες
- 1 φλιτζ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 φλιτζ. panko ή φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Για την πάπριπα
Για τις ελιές
Για τη φέτα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πάπρικα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ελιές: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Φέτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα.
Βήμα 4
Περνάμε τα κομμάτια της φέτας από το αλεύρι, κατόπιν από το μείγμα αυγού - γάλακτος και μετά από το panko (ή τη φρυγανιά). Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 5
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε με την πάπρικα και τις ελιές.
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης