tiganiti_feta
clock icon
1:20'

Τηγανητή φέτα με πάπρικα & ελιές με μέλι και δυόσμο

Υλικά

    Για την πάπριπα

  • 200 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για τις ελιές

  • ½ φλιτζ. ελιές μαύρες, σε ροδέλες
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 2 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • Για τη φέτα

  • 8 κομμάτια φέτα 10x10 εκ., πάχους 1,5-2 εκ.
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζ. γάλα φρέσκο πλήρες
  • 1 φλιτζ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 2 φλιτζ. panko ή φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό που συναντούμε στο ΜεΖέν στο Βόλο.

Πάπρικα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Ελιές: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Φέτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα.

Περνάμε τα κομμάτια της φέτας από το αλεύρι, κατόπιν από το μείγμα αυγού - γάλακτος και μετά από το panko (ή τη φρυγανιά). Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε με την πάπρικα και τις ελιές.

Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Πάπρικα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ελιές: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Φέτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα.

Βήμα 4

Περνάμε τα κομμάτια της φέτας από το αλεύρι, κατόπιν από το μείγμα αυγού - γάλακτος και μετά από το panko (ή τη φρυγανιά). Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βήμα 5

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε με την πάπρικα και τις ελιές.

Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης