Συνταγή με εκλεκτά υλικά και αυθεντική μοσχοβολιά Κρήτης!
Κόβετε το απάκι σε μικρά κυβάκια και το αλέθετε στο μούλτι μέχρι να γίνει κιμάς.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί λίγο ρίχνετε το σκόρδο και τον πελτέ. Προσθέτετε τον κιμά και το απάκι και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τη δάφνη και το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο νερό και καλύπτετε με το καπάκι. Αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
Βράζετε τα στριφτούδια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε καλά. Στην ίσια κατσαρόλα όπου βράσατε τα στριφτούδια λιώνετε το στακοβούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτετε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύετε καλά με τον κιμά και το τυρί και σερβίρετε. Για επιπλέον φρεσκάδα μπορείτε να γλασάρετε μερικά ντοματίνια και να προσθέσετε λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το απάκι σε μικρά κυβάκια και το αλέθετε στο μούλτι μέχρι να γίνει κιμάς.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί λίγο ρίχνετε το σκόρδο και τον πελτέ. Προσθέτετε τον κιμά και το απάκι και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τη δάφνη και το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο νερό και καλύπτετε με το καπάκι. Αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 3
Βράζετε τα στριφτούδια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε καλά. Στην ίσια κατσαρόλα όπου βράσατε τα στριφτούδια λιώνετε το στακοβούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτετε τα ζυμαρικά.
Βήμα 4
Ανακατεύετε καλά με τον κιμά και το τυρί και σερβίρετε. Για επιπλέον φρεσκάδα μπορείτε να γλασάρετε μερικά ντοματίνια και να προσθέσετε λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό.