SOYPIES-GIAXNI-ME-SPANAKI
clock icon
1:15'

Σουπιές γιαχνί με σπανάκι

Υλικά

  • 1½ κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μερίδες
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με σέσκουλα ή άλλα γλυκά χόρτα. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό με ντομάτα. Τότε, αντί για λεμόνι και αλεύρι, προσθέτουμε 250γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα μαζί με τις σουπιές στην αρχή του ψησίματος.

Σουπιές και σπανάκι, ένας κλασικός συνδυασμός που αρέσει πολύ! Σε πολλά μέρη της Ελλάδας μαγειρεύονται και με σάλτσα ντομάτας.

Βάζετε τις σουπιές σε κατσαρόλα και βράζετε μέχρι να βγούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί, αλάτι και πιπέρι, και βράζετε τις σουπιές για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σπανάκι και τον άνηθο και αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
Διαλύετε το αλεύρι στο λεμόνι και στο τέλος του βρασίματος περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα ανακινώντας την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό και το πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ακόμα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τις σουπιές σε κατσαρόλα και βράζετε μέχρι να βγούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί, αλάτι και πιπέρι, και βράζετε τις σουπιές για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Προσθέτετε το σπανάκι και τον άνηθο και αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.

Βήμα 4

Διαλύετε το αλεύρι στο λεμόνι και στο τέλος του βρασίματος περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα ανακινώντας την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό και το πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ακόμα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb