Η σούπα που αγαλλιάζει την ψυχή και ζεσταίνει το σώμα όταν η θερμοκρασία παίρνει την κατιούσα.
Υλικά
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κολοκύθια σε μικρά καρέ
- 2 καρότα σε μικρά καρέ
- 1 πατάτα σε μικρά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 1/2 σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά τσίλι κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
- 100γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς, βρασμένα για 30 λεπτά
- 1 κουτ. σούπα μίγμα μπαχαρικών (κύμινο, κόλιανδρο, τζίντζερ, σε σκόνη)
- 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
- 100γρ. μακαρονάκι κοφτό
- χυμό από 1-2 λάιμ
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
Tips
- Mπορείτε να διαλύσετε 2 κουτ. σούπας ταχίνι σε χυμό από 3 λάιμ για περισσότερη ένταση στη γεύση.