nitsiakos-kotopoulo-soufle-IMG_0073

Υλικά

  • 800γρ. φιλέτο κοτόπουλο Νιτσιάκος, σε κύβους
  • 80ml λευκό κρασί
  • 200γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150γρ. γραβιέρα Άργους
  • 80γρ. αμύγδαλα σπασμένα
  • 500γρ. γιαούρτι
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αφράτο αέρινο σουφλέ με κοτόπουλο Νιτσιάκος που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί. Τέλος, ρίχνετε και τα αμύγδαλα.
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά, το γιαούρτι, τη γραβιέρα και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το κοτόπουλο με το μίγμα του γιαουρτιού.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ταψί και ψήνετε στον φούρνο στους 190°C για 25 λεπτά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με σάλτσα πέστο και πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη- Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί. Τέλος, ρίχνετε και τα αμύγδαλα.

Βήμα 2

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά, το γιαούρτι, τη γραβιέρα και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το κοτόπουλο με το μίγμα του γιαουρτιού.

Βήμα 3

Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ταψί και ψήνετε στον φούρνο στους 190°C για 25 λεπτά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με σάλτσα πέστο και πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη- Food Styling: Αντωνία Κατή