Αφράτο αέρινο σουφλέ με κοτόπουλο Νιτσιάκος που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 800γρ. φιλέτο κοτόπουλο Νιτσιάκος, σε κύβους
- 80ml λευκό κρασί
- 200γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150γρ. γραβιέρα Άργους
- 80γρ. αμύγδαλα σπασμένα
- 500γρ. γιαούρτι
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 αβγά
- 50ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί. Τέλος, ρίχνετε και τα αμύγδαλα.Βήμα 2
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά, το γιαούρτι, τη γραβιέρα και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το κοτόπουλο με το μίγμα του γιαουρτιού.Βήμα 3
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ταψί και ψήνετε στον φούρνο στους 190°C για 25 λεπτά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με σάλτσα πέστο και πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη- Food Styling: Αντωνία Κατή