Τα καλοκαιρινά αμπελοφάσουλα κάνουν μια υπέροχη και χορταστική σαλάτα που θα ταιριάξει μια χαρά στο τραπέζι δίπλα σε ένα ταψί με γεμιστά.
Υλικά
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα
- 3 πατάτες, με τη φλούδα
- 2 κολοκυθάκια
- 2 αβγά βρασμένα
- 20 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα αμπελοφάσουλα και τα κόβετε στη μέση. Τα ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και μόλις πάρουν βράση μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους.Βήμα 2
Τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με νερό και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Κατόπιν βράζετε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες (σε ξεχωριστά σκεύη). Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.Βήμα 3
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κομμάτια. Κόβετε σε κομμάτια και τα κολοκυθάκια και τα αβγά. Κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια και ψιλοκόβετε τις ελιές.Βήμα 4
Για το dressing: ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και χτυπάτε καλά με αβγοδάρτη να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Βήμα 5
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μία μεγάλη σαλατιέρα, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση