Μία ελαφριά και απολαυστική πρόταση για μεσημεριανό ή βραδινό, που συνδυάζει ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου Νιτσιάκος με ξεχωριστή σαλάτα από φασολάκια.
Υλικά
- 600γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι Νιτσιάκος, σε κύβους των 15-20γρ.
- 50ml ελαιόλαδο
- 150γρ. κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν (το βάζετε σε νερό και πάγο)
- 500γρ. φασολάκια τσαουλιά κομμένα στη μέση, μπλανσαρισμένα για 3 λεπτά
- 3 αγγουράκια, κομμένα σε μισοφέγγαρα
- 150γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη ζουλιέν
- 1 ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο
- 1 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φυλλαράκια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- τα κοτσάνια από το 1 ματσάκι κόλιανδρο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
- 50ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 30ml fish sauce
- 40γρ. ζάχαρη καστανή
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της μαρινάδας ώστε να γίνουν πάστα. Μαρινάρετε το κοτόπουλο με τη μισή μαρινάδα για 30 λεπτά.Βήμα 2
Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας.Βήμα 3
Βγάζετε τα κρεμμύδια από το νερό με τον πάγο και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.Βήμα 4
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα φασολάκια, το κρεμμύδι, το αγγούρι, το δυόσμο, τον κόλιανδρο και το υπόλοιπο dressing. Αλατοπιπερώνετε με προσοχή γιατί η fish sauce έχει ήδη αλάτι.Βήμα 5
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο σε πολύ υψηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σαλάτα.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή