Ο σεφ Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει ένα γρήγορο ορεκτικό με ψητό χαλούμι αρωματισμένο με κάρι και ντοματοσαλάτα. Σερβίρετε πάνω σε αραβική πίτα και απολαμβάνετε.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μαζί το κάρι και τον χυμό λεμονιού και με τη βοήθεια ενός πινέλου βουρτσίζουμε καλά τα κομμάτια
χαλούμι. Απλώνουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη ντοματοσαλάτα. Ρίχνουμε το αγγούρι, τις ντομάτες και το κόκκινο κρεμμύδι με το λάδι και το ξίδι κόκκινου κρασιού και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χούμους και το γιαούρτι. Ψήνουμε στο γκριλ το χαλούμι, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει.
Βάζουμε το μείγμα γιαούρτι-χούμους σε 4 πιάτα. Από πάνω βάζουμε το ζεστό χαλούμι, πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και ρίχνουμε την ντοματοσαλάτα μας. Σερβίρουμε με ζεστές αραβικές πίτες και απολαμβάνουμε.
Φωτογραφίες Mike English
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μαζί το κάρι και τον χυμό λεμονιού και με τη βοήθεια ενός πινέλου βουρτσίζουμε καλά τα κομμάτια
χαλούμι. Απλώνουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη ντοματοσαλάτα. Ρίχνουμε το αγγούρι, τις ντομάτες και το κόκκινο κρεμμύδι με το λάδι και το ξίδι κόκκινου κρασιού και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χούμους και το γιαούρτι. Ψήνουμε στο γκριλ το χαλούμι, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 3
Βάζουμε το μείγμα γιαούρτι-χούμους σε 4 πιάτα. Από πάνω βάζουμε το ζεστό χαλούμι, πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και ρίχνουμε την ντοματοσαλάτα μας. Σερβίρουμε με ζεστές αραβικές πίτες και απολαμβάνουμε.
Βήμα 4
Φωτογραφίες Mike English