Η πικάντικη salsa pico de gallo είναι πολύ γευστική και ιδανική για να συνοδεύσετε ψητό κρέας και, φυσικά, τάκος. Όμως ταιριάζει και πλάι σε ψάρι ή θαλασσινά. Ειδικά δίπλα σε γαρίδες, κάνει τέλεια παρέα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 800 γρ. γαρίδες Νο3
- 250 γρ. μέτρια ώριμο μάνγκο, κομμένο σε κύβους
- 50 γρ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 30 γρ. πιπεριά jalapeno κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- χυμό από 2 λάιμ
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- ανθό αλατιού, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθύ μεταλλικό σκεύος τοποθετούμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τον κόλιανδρο και το λάιμ. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στο ψυγείο.
Βήμα 2
Σε τηγάνι ή σχάρα, ψήνουμε τις γαρίδες για 2΄ από την κάθε πλευρά, αφού πρώτα τις έχουμε μαρινάρει στο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τζίντζερ για 30΄.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο ή ξύλο και μπορούμε να γαρνίρουμε με φύτρες της αρεσκείας μας.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος