Το απόλυτο φρούτο της Άνοιξης σε μια δροσερή σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα και ως ελαφρύ κύριο γεύμα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 250 γρ. baby φύλλα ρόκας (ή σπανάκι)
- 1 μικρό μαρούλι, χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, κομμένα στη μέση
- 8 φράουλες
- 200 γρ. ανθότυρο, χοντροσπασμένο με το χέρι
- 60 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ (ή λεμονιού)
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα, το μαρούλι και τον δυόσμο. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα, αν είναι μεγάλες.
Βήμα 2
Ετοιμάζουμε το dressing χτυπώντας όλα τα υλικά στο multi ή με σύρμα σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε τη ρόκα, το μαρούλι και τον δυόσμο σε μια σαλατιέρα και ανακατεύουμε απαλά.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τις φράουλες, το ανθότυρο και τα αμύγδαλα, περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε αμέσως.