Ένα ορεκτικό και εξαιρετικός μεζές που μπορεί να σταθεί σε κάθε λογής τραπεζώματα.
Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 1 φιλέτο κοτόπουλου, περίπου 350γρ.
- 1 πακέτο μανιτάρια μικρά λευκά
- 150γρ. κασέρι, σε μικρά κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας κιτρινόριζα (κουρκουμά)
- 6 κλαράκια σέλινο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες. Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να μυρίσει ευχάριστα.Βήμα 2
Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τα μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα νερά και να αρχίσουν να σοτάρονται καλά. Τα πασπαλίζετε με την κιτρινόριζα. Αλατίζετε, πιπερώνετε και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να στεγνώσουν τα υλικά στο τηγάνι. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Προσθέτετε τότε το κασέρι και ανακατεύετε καλά.Βήμα 3
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ζεματάτε τα κοτσανάκια του σέλινου για να μαλακώσουν και να μπορέσετε μετά να τα χρησιμοποιήσετε σαν σπάγκους για να δέσετε τα πουγκάκια σας.Βήμα 4
Κόβετε τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος στη μέση. Τοποθετείτε δύο κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντάς τα καλά. Στο κέντρο βάζετε δύο τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση. Κλείνετε το φύλλο σαν πουγκί τραβώντας τις μύτες προς τα πάνω. Δένετε με ένα κλαράκι σέλινο. Φτιάχνετε έτσι τα έξι πουγκιά.Βήμα 5
Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα λαδώνετε καλά με τη βοήθεια ενός πινέλου. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο τους. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν. Τα διατηρείτε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb