pizza sandwich_anoigma
clock icon
3:0'

Πίτσα – σάντουιτς από την Μάγκυ Ταμπακάκη

Υλικά

    Για 3 πίτσες

    Για το ζυμάρι

  • 500 γρ. αλεύρι για ψωμί/πίτσα
  • 350 ml νερό
  • 10 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 15 γρ. αλάτι
  • Για τα ντοματίνια κονφί

  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 1 μπάλα μοτσαρέλα (για το δίπλωμα)
  • 1 ολόκληρη μπουράτα
  • 4 φέτες προσούτο
  • Λίγα φλέικς παρμεζάνας
  • Πέστο ρόκας από βαζάκι
  • Έξτρα φρέσκια ρόκα
  • Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • Λίγο ξίδι βαλσαμικό

Η Μάγκυ Ταμπακάκη, σεφ το εστιατόριο Mercato, έφτιαξε για το Cantina ένα σάντουιτς που λειτουργεί σαν πίτσα σε φορητή μορφή. Χορταστικό, ευέλικτο, γεμίζεται με ό,τι συνδυασμό υλικών επιθυμεί κανείς. Είναι το απόλυτο comfort snack για εκδρομές, βραδιές με φίλους ή συνοδεία μπίρας.

Για τα ντοματίνια κονφί: Βάζουμε τα ντοματίνια ολόκληρα σε ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλάτι, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 150°C για 1 ώρα.

Ζυμάρι: Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι με τη μαγιά και τη μισή ποσότητα νερού. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά και το υπόλοιπο νερό. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, αφού το διαλύσουμε στο τελευταίο μέρος του νερού.

Αφήνουμε το μείγμα να ζυμωθεί καλά στο μίξερ με γάντζο σε μεσαία ταχύτητα για 10'.

Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από ρεύματα αέρα, να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια, τα πλάθουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα να ξαναφουσκώσουν.

Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μέγεθος πίτσας περίπου. Στο μισό μέρος βάζουμε μοτσαρέλα, το διπλώνουμε και το ψήνουμε σαν καλτσόνε.

Μόλις ψηθεί, το ανοίγουμε και γεμίζουμε με μπουράτα, προσούτο, φλέικς παρμεζάνας, ντοματίνια κονφί, πέστο ρόκας και έξτρα φρέσκια ρόκα.

Τελειώνουμε με ελαιόλαδο και λίγο βαλσαμικό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τα ντοματίνια κονφί: Βάζουμε τα ντοματίνια ολόκληρα σε ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλάτι, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 150°C για 1 ώρα.

Βήμα 2

Ζυμάρι: Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι με τη μαγιά και τη μισή ποσότητα νερού. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά και το υπόλοιπο νερό. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, αφού το διαλύσουμε στο τελευταίο μέρος του νερού.

Βήμα 3

Αφήνουμε το μείγμα να ζυμωθεί καλά στο μίξερ με γάντζο σε μεσαία ταχύτητα για 10'.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από ρεύματα αέρα, να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 5

Χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια, τα πλάθουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα να ξαναφουσκώσουν.

Βήμα 6

Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μέγεθος πίτσας περίπου. Στο μισό μέρος βάζουμε μοτσαρέλα, το διπλώνουμε και το ψήνουμε σαν καλτσόνε.

Βήμα 7

Μόλις ψηθεί, το ανοίγουμε και γεμίζουμε με μπουράτα, προσούτο, φλέικς παρμεζάνας, ντοματίνια κονφί, πέστο ρόκας και έξτρα φρέσκια ρόκα.

Βήμα 8

Τελειώνουμε με ελαιόλαδο και λίγο βαλσαμικό.