HyperFocal: 0
clock icon
1:10'

Πίτσα με αγκινάρες, μοτσαρέλα και σπανάκι

Υλικά

  • 300 γρ. ζύμη για πίτσα
  • λίγο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 200 γρ. φύλλα σπανάκι baby
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. καρδιές αγκινάρας, από βαζάκι, συντηρημένες σε ελαιόλαδο, κομμένες σε φέτες  και λίγο από το λάδι τους
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα λευκή, σε φέτες
  • αλάτι

Φτιάχνουμε πίτσα…αλλιώς. Βάζουμε αγκινάρες -που είναι εποχής- και προσθέτουμε μοτσαρέλα και σπανάκι. Ωραία πρόταση και για τα παιδιά.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες. Λιώνουμε έναν κύβο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1΄ μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να καεί.

Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαραθεί. Ανακατεύουμε μέσα το τυρί κρέμα και αλατίζουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη σε μεγάλο δίσκο και τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί.

Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα τυριού - σπανακιού, τις αγκινάρες και τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε την πίτσα για 20΄-25΄ ή μέχρι να ροδίσει η βάση και να φουσκώσει. Ξεφουρνίζουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι που κρατήσαμε από το βαζάκι με τις αγκινάρες και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Pete Cassidy, Kris Kirham, Ant Dunkan

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες. Λιώνουμε έναν κύβο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1΄ μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να καεί.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαραθεί. Ανακατεύουμε μέσα το τυρί κρέμα και αλατίζουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη σε μεγάλο δίσκο και τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί.

Βήμα 3

Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα τυριού - σπανακιού, τις αγκινάρες και τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε την πίτσα για 20΄-25΄ ή μέχρι να ροδίσει η βάση και να φουσκώσει. Ξεφουρνίζουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι που κρατήσαμε από το βαζάκι με τις αγκινάρες και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Pete Cassidy, Kris Kirham, Ant Dunkan