Νόστιμα τηγανητά πιτάκια με αφράτη ζύμη και γέμιση με ξεροτύρι Μήλου, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.
Υλικά
- ½ κιλό αλεύρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα
- 1½ φλιτζάνι ξεροτύρι Μήλου, τριμμένο
- 2-3 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το φύλλο
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη ζύμη για το φύλλο: Ανακατεύετε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι και ρίχνετε λίγο-λίγο 1 φλιτζάνι περίπου νερό, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Tην κάνετε μπάλα και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα. Ρίχνετε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακατεύετε.Βήμα 2
Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβετε με κουπ-πατ σε στρογγυλούς δίσκους. Βάζετε σε κάθε δίσκο μία κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνετε σε μισοφέγγαρα. Αλείφετε τις άκρες τους με νερό και πιέζετε ολόγυρα με πιρούνι. Τηγανίζετε τα πιταράκια σε ζεστό λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jefrey