Αυτή η πίτα με καβουρμά φέρνει γεύσεις από τη Θράκη στο τραπέζι μας. Αρωματική και τραγανή δεν θα μείνει κομμάτι.
Υλικά
- 2 έτοιμα φύλλα κουρού
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 30 ml ε.π ελαιόλαδο
- 500 γρ. καβουρμάς
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
- 6-8 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. φέτα σκληρή, τριμμένη
- 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, πικάντικη, τριμμένη
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη γέμιση:
Διαδικασία
Βήμα 1
Γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον καβουρμά για 4΄-6΄ να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5΄-6΄.
Βήμα 2
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη φέτα, τη γραβιέρα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Πίτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ᵒC στον αέρα. Λαδώνουμε ελαφρά τη βάση και τα πλαϊνά ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 30-32 εκ.
Βήμα 3
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο κουρού στη βάση, αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και τη στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα για να σφραγίσουμε τη γέμιση.
Βήμα 4
Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας με ένα μαχαίρι, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε για 50΄ μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την πίτα να μισοκρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Styling: Κ. Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIOM