piperotigania me kotopoulo
clock icon
50'

Πιπεροτηγανιά με κοτόπουλο, κρασί και λαδοτύρι Μυτιλήνης

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε μπουκιές
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε καρεδάκια
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
  • 125γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, σε κυβάκια
  • μερικά φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Ο απόλυτος μεζές με κοτόπουλο και λαδοτύρι για το κρασί, που φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα και θα αγαπήσει όλη η παρέα.

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του κοτόπουλου μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Όταν ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Ρίχνετε τότε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο σκεύος και σοτάρετε ανακατεύοντας για λίγο.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τις πιπεριές και όλο το ελαιόλαδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και σβήνετε με το κρασί.
Πασπαλίζετε με το θυμάρι και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τα κυβάκια του τυριού. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του κοτόπουλου μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Όταν ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

Βήμα 2

Ρίχνετε τότε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο σκεύος και σοτάρετε ανακατεύοντας για λίγο.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τις πιπεριές και όλο το ελαιόλαδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε με το θυμάρι και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τα κυβάκια του τυριού. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κάτη