Ένα υπέροχο συνοδευτικό για πουλερικά και κρέας.
Υλικά
- 1-1½ κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 νεροπότηρο γάλα
- 300γρ. κασέρι ψιλοτριμμένο
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη για το πασπάλισμα του ταψιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τις τοποθετείτε στο ταψί σε σειρές σαν κεραμιδάκια, η μία να ακουμπάει πάνω στην άλλη.Βήμα 2
Ετοιμάζετε μια αραιή μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι μέχρι να σκουρύνει. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά.Βήμα 3
Αποσύρετε την μπεσαμέλ και ρίχνετε το τριμμένο κασέρι. Ρίχνετε και τα δύο αβγά χτυπημένα και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.Βήμα 4
Περιχύνετε τις πατάτες στο ταψί, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να ροδίσει για 15 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή