Ετοιμάζουμε δροσερό λιβανέζικο ταμπουλέ με άρωμα λεμονιού και φρέσκιας μέντας
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ψιλό πλιγούρι, πλυμένο
- 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους (τους κρατάμε για το πλιγούρι)
- 2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μέντα ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- φύλλα μαρουλιού ή λάχανου για το σερβίρισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι