Οι ομελέτες φούρνου είναι από τα πιάτα που αγαπάμε πολύ. Εδώ προτείνουμε μια ωραιότατη εκδοχή με φρέσκο αρακά- που τώρα είναι στα καλύτερά του- και σαλάμι μπίρας.
Υλικά
- 4 αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας Νώμα
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
- 1½ φλιτζάνι αρακά φρέσκο Vegeterra
- 1 φλιτζάνι φετούλες καρότου
- 1 φλιτζάνι σαλάμι αέρος, σε λεπτές λωρίδες Dulano
- 100 ml γάλα φρέσκο Γάλπο
- 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι Γάλπο
- 100 ml ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο Kania
- ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
- λίγο μοσχοκάρυδο αλεσμένο Kania
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο κεφαλοτύρι Μυτιλήνης Νώμα τριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς όλα τα λαχανικά.
Βήμα 3
Προσθέτετε το σαλάμι μπύρας, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξετε ένα λείο μίγμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον δυόσμο, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά. Τέλος, ρίχνετε τα σοταρισμένα υλικά του τηγανιού και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 5
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μέτριο, σχετικά βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να σφίξει και να χρυσίσει η επιφάνεια. Τη σερβίρετε ζεστή (όχι καυτή) ή χλιαρή πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και συνοδεύετε με μια ντοματοσαλάτα.