Ο τέλειος μεζές για το ούζο και το τσίπουρο
Υλικά
- Μερίδες 4
- 500 γρ. ντομάτες ώριμες
- 100 γρ. κρεμμύδι, σοταρισμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο
- 1/2 κουτ. γλυκού μαντζουράνα
- 2 τμχ. λιαστή ντομάτα
- 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 20 ml ε.π. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα, για το σερβίρισμα
- 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι για το σερβίρισμα
- 4 φέτες προζυμένιου ψωμιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρό καρέ και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και τις αφήνουμε 30΄ να βγάλουν τα υγρά τους (μπορούμε να κρατήσουμε τα υγρά της ντομάτας για γεύση στο επόμενο φαγητό που θα κάνουμε).
Βήμα 2
Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Φρυγανίζουμε το ψωμί στους 180 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 6΄-7΄, αλείφουμε το πρόβειο γιαούρτι στο ψωμί και τηγανίζουμε σε πλατύ τηγάνι τους ντοματοκεφτέδες πιάνοντας με ένα κουτάλι το μείγμα.
Βήμα 4
Τηγανίζουμε ανά 4-5 κομμάτια μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 5
Σερβίρουμε τους κεφτέδες πάνω στο τραγανό ψωμί με το γιαούρτι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.