bbq_mexicaniko-kotopoulo
clock icon
35'

Μεξικάνικα σουβλάκια κοτόπουλο

Υλικά

  • 20 σουβλάκια κοτόπουλου, 100γρ. το καθένα
  • Για τη μαρινάδα

  • 100ml ελαιόλαδο
  • 350ml τεκίλα
  • 120ml χυμό lime
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας κύμινο
  • 4 πιπεριές jalapenos χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σουβλάκια με μεξικάνικα αρώματα, ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο BBQ ή τις παρεΐστικες μαζώξεις του Σαββάτου.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ που να χωράει τα σουβλάκια ξαπλωμένα, κατόπιν τα αλείφετε καλά με τη μαρινάδα να πάει παντού και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο. Αν ετοιμάσετε μόνοι σας τα σουβλάκια και δεν τα πάρετε έτοιμα από τον χασάπη σας, μουλιάζετε πρώτα τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό για 20 λεπτά πριν περάσετε σε αυτά τους κύβους του κοτόπουλου. Έτσι δεν θα καούν στο ψήσιμο.

Μόλις η φωτιά είναι έτοιμη, ψήνετε τα σουβλάκια σε BBQ για 5 λεπτά περίπου από κάθε μεριά. Προσοχή μην καούν. Πρέπει να ψηθούν καλά αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Σερβίρετε αμέσως τα σουβλάκια όσο είναι ζεστά μαζί με φέτες lime και συνοδεύετε με τορτίγιες ελαφρά ψημένες ή κάποιο μεξικάνικο ρύζι και πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ που να χωράει τα σουβλάκια ξαπλωμένα, κατόπιν τα αλείφετε καλά με τη μαρινάδα να πάει παντού και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο. Αν ετοιμάσετε μόνοι σας τα σουβλάκια και δεν τα πάρετε έτοιμα από τον χασάπη σας, μουλιάζετε πρώτα τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό για 20 λεπτά πριν περάσετε σε αυτά τους κύβους του κοτόπουλου. Έτσι δεν θα καούν στο ψήσιμο.

Βήμα 2

Μόλις η φωτιά είναι έτοιμη, ψήνετε τα σουβλάκια σε BBQ για 5 λεπτά περίπου από κάθε μεριά. Προσοχή μην καούν. Πρέπει να ψηθούν καλά αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Βήμα 3

Σερβίρετε αμέσως τα σουβλάκια όσο είναι ζεστά μαζί με φέτες lime και συνοδεύετε με τορτίγιες ελαφρά ψημένες ή κάποιο μεξικάνικο ρύζι και πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb