Αυτή η μανιταρόπιτα σε σφολιάτα μπορεί να γίνει και σαν ανοιχτή τάρτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγει ζουμερή και η οικογένεια θα την τιμήσει ιδιαίτερα.
Υλικά
- 800γρ. Φρέσκα μανιτάρια Agaricus, κομμένα σε φέτες
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
- 5 λωρίδες Dry Aged Premium Babon Black Forest Deluxe, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 100ml ντοματοχυμό
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστό πιπέρι
- 200γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
- 100γρ. ΓΑΛΠΟ Tυροκομείο Γραβιέρα αιγόπροβεια τριμμένη
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 ασπράδι αβγού
- λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στον αέρα. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια με 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε με άλλες 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο τα πράσα, το σκόρδο, την πιπεριά και το μπέικον για 2-3 λεπτά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε στο μπολ το θυμάρι, τον ντοματοχυμό, το καπνιστό πιπέρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα.
Βήμα 3
Ανοίγουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε ομοιόμορφα τη τη γέμιση και κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας γυρνώντας τις άκρες να σφραγίσουν τη γέμιση.
Βήμα 4
Αλείφουμε τη μανιταρόπιτα με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στην κάτω θέση του φούρνου και τη σερβίρουμε ζεστή.