Ένας τέλειος μεζές για τις μέρες που κάνετε BBQ με φίλους στη βεράντα και τον οποίο μπορείτε εναλλακτικά να ψήσετε και στο φούρνο. Ο καλύτερος συνοδός για τα λουκάνικα δεν είναι άλλος από μία παγωμένη μπίρα.
Για το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιείτε καλά και βάζετε το πέστο στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
Χαράζετε τα λουκάνικα και τα ακουμπάτε στη σχάρα του φούρνου, έχοντας βάλει από κάτω ένα ταψί. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Τα διατηρείτε ζεστά.
Με πινέλο αλείφετε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο, να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε τα λουκάνικα σε πιατέλα, μαζί με τα μανιτάρια και συνοδεύετε με πέστο μαϊντανού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιείτε καλά και βάζετε το πέστο στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
Βήμα 2
Χαράζετε τα λουκάνικα και τα ακουμπάτε στη σχάρα του φούρνου, έχοντας βάλει από κάτω ένα ταψί. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Τα διατηρείτε ζεστά.
Βήμα 3
Με πινέλο αλείφετε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο, να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα λουκάνικα σε πιατέλα, μαζί με τα μανιτάρια και συνοδεύετε με πέστο μαϊντανού.