Το διάσημο πιάτο ζυμαρικών με καταγωγή από το Αματρίτσε της Ιταλίας, σε μία νόστιμη εκδοχή, γαρνιρισμένο με κάππαρη.
Υλικά
- 50 ml έ.π. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 250 γρ. πανσέτες χοιρινές, ψιλοκομμένες
- 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ (από κονσέρβα)
- 250 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 5 γρ. φρέσκια καυτερή πιπεριά τσίλι (pepperoncino), ψιλοκομμένη
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ.σ. κάππαρη για το σερβίρισμα
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πανσέτα για 1΄-2΄. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄-2΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τις ντομάτες, την πιπεριά και τη δάφνη. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 10΄-15΄, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 3
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και μόλις είναι έτοιμα με μια τσιμπίδα τα μεταφέρουμε λίγα-λίγα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με την κάππαρη.