Τα τρυφερά κολοκυθάκια του καλοκαιριού συναντούν το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας σε ένα μαμαδίστικο φαγητό που παραμένει διαχρονικό και αγαπημένο!
Υλικά
- 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
- 50ml έ.π. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένη
- 400ml ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου
- 600γρ. κολοκυθάκια, χοντρές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Στο συγκεκριμένο φαγητό ταιριάζει και το αβγολέμονο!
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου σε δύο δόσεις μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.Βήμα 2
Προσθέτετε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Κλείνετε με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.Βήμα 3
Κατόπιν προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πιπέρι, συμπληρώνοντας με λίγο ζωμό ή νερό επιπλέον.Βήμα 4
Σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά, προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών λίγο πριν τραβήξετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως το φαγητό ζεστό.Φωτογραφία- Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook