Ένα θρεπτικό και γευστικό πιάτο, που θυμίζει κατά πολύ το αγαπημένο όλων ρυζόγαλο, αλλά με βρώμη αντί για ρύζι
Υλικά
- 15 γρ. κορν φλάουρ ή 1κουτ. σούπας σπόροι τσία
- 1 βανίλια
- 100ml γάλα 1.5%
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης
- 60 γρ. μέλι
- 350ml γάλα 1,5%
- 2 φλούδες πορτοκάλι
- 1 στικ κανέλα
- Κανέλα
- Εναλλακτικά, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα (δεν αναφέρονται στη διατροφική αξία)
4 μερίδες
Για πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε 1 μπολ προσθέτουμε το κορν φλαουρ, τη βανίλια και τα 100ml γάλα και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει. Σε 1 κατσαρολάκι προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, συνεχώς για να μην κολλήσει.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε στο μπολ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο. Αποσύρουμε από το μάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αφαιρούμε την κανέλα και τις φλούδες από το πορτοκάλι.
Βήμα 3
Μοιράζουμε σε 4 μπολ, πασπαλίζουμε με την κανέλα και μπορούμε να το καταναλώσουμε αμέσως ή το τοποθετούμε στο ψυγείο για να καταναλωθεί κρύο.
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα):
Θερμίδες 225kcal
Πρωτεΐνη 8.2 γρ
Υδατάνθρακες 43.8 γρ
Λιπαρά 3.2 γρ