kotopoulo meli mikri
clock icon
1:10'

Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 500γρ. πατάτες, σε χοντρές φέτες
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • 12 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 50γρ. μέλι
  • 50γρ. μουστάρδα
  • 300ml χυμό πορτοκαλιού
  • 30ml χυμό λεμονιού
  • 20ml έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το κοτόπουλο με πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα οικογενειακά φαγητά. Εδώ το περιχύνουμε -πριν το ψήσιμο- με χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και ένα μίγμα από μέλι και μουστάρδα, που θα το κάνει ακόμα πιο νόστιμο!

Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι το μέλι  με τη μουστάρδα και 40ml χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με το μίγμα του μελιού που ετοιμάσατε.

Τοποθετείτε τις πατάτες, το σκόρδο και το θυμάρι στον πάτο του ταψιού, αλατοπιπερώνετε, ακουμπάτε από πάνω το κοτόπουλο, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.

Ψήνετε το φαγητό για 45-50 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να ψηθούν οι πατάτες. Αφήνετε για λίγο να κρυώσει ελαφρώς και το σερβίρετε ζεστό.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι το μέλι  με τη μουστάρδα και 40ml χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με το μίγμα του μελιού που ετοιμάσατε.

Βήμα 2

Τοποθετείτε τις πατάτες, το σκόρδο και το θυμάρι στον πάτο του ταψιού, αλατοπιπερώνετε, ακουμπάτε από πάνω το κοτόπουλο, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Ψήνετε το φαγητό για 45-50 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να ψηθούν οι πατάτες. Αφήνετε για λίγο να κρυώσει ελαφρώς και το σερβίρετε ζεστό.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή