Μην το μπερδέψετε με το δικό μας κοτόπουλο μιλανέζα -την διάσημη συνταγή των ’70s. Οι Αργεντίνοι milanesa λένε το σνίτσελ, που φτιάχνουν με διάφορα κρέατα και είναι πολύ νόστιμο.
Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
- 4 φέτες μοτσαρέλα
- 2 φλιτζάνια ντοματάκια κομμένα στη μέση
- λάδι για το τηγάνισμα
- 200γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 κουτ.σούπας μαϊντανό ή άνηθο (προαιρετικά)
Για το πανάρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζετε στο μούλτι το αλεύρι, τα αβγά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ή τον άνηθο αν χρησιμοποιήσετε, αλάτι και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μίγμα σε φαρδύ μπολ.
Βήμα 3
Περνάτε ένα ένα τα φιλέτα από το μίγμα που ετοιμάσατε να “βραχούν” και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.
Βήμα 4
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο. Βάζετε ένα ένα τα παναρισμένα φιλέτα και τηγανίζετε μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα. Μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Βήμα 5
Μπορείτε να σερβίρετε το κοτόπουλο Milanesa ως έχει, συνοδεύοντας με σαλάτα ή να το βάλετε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, προσθέτοντας λίγα ντοματίνια και από 1 φέτα μοτσαρέλα πάνω από κάθε φιλέτο. Ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρετε.