Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που ταιριάζει εξαιρετικά στο καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία γάλα καρύδας
- 150γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
- 2 φλιτζάνια μπουκετάκια από μπρόκολο
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, σε ροδελίτσες
- 1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 2 φλιτζάνια κοτόπουλο ψητό που περίσσεψε, σε μπουκιές
- 1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη ή πάστα κάρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε πολύ ψιλές ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος
- αλάτι, πιπέρι
- ρύζι basmati βρασμένο, για το σερβίρισμα
Tips
- Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με όποιο ψητό κρέας σας έχει περισσέψει.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την πατάτα και το μπρόκολο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.Βήμα 2
Ρίχνετε το κοτόπουλο και το σκόρδο, φέρνετε δυο βόλτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε τα ντοματίνια, το κάρι και το γάλα καρύδας. Αλατοπιπερώνετε.Βήμα 3
Μαγειρεύετε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε τον μαϊντανό και κατεβάζετε από τη φωτιά.Βήμα 4
Σερβίρετε πάνω σε ρύζι basmati με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι σε κάθε μερίδα.Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κάτη