Νόστιμο, ελαφρύ και γεμάτο μυρωδικά, αυτό το ζουμερό κοτόπουλο κερδίζει επάξια μια θέση στο τραπέζι μας.
Υλικά
- 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος, σε μπουκιές
- 3-4 πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
- 2 κολοκυθάκια, σε φέτες
- 2 μελιτζάνες, σε φέτες
- 200 γρ. χαλούμι, σε φέτες
- ½ φλιτζάνι μυρωδικά (βασιλικό, κόλιανδρο, μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι), ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- μπούκοβο (προαιρετικά)
- θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα-σάλτσα
Tips
- Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε το φαγητό στον φούρνο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τυλίξτε τα σε λαδόκολλα, δένοντας με σπάγκο (σαν μεγάλο πουγκί). Ψήστε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC στον αέρα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Βήμα 2
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε καλά και το περιχύνετε με τη μισή μαρινάδα-σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένο, να μαριναριστεί για 1-2 ώρες. Την υπόλοιπη σάλτσα την κρατάτε για το σερβίρισμα.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνετε τα λαχανικά και το χαλούμι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο ίδιο σκεύος ψήνετε στη συνέχεια και το κοτόπουλο, για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 4
Τα σερβίρετε όλα μαζί σε μεγάλη πιατέλα, περιχύνοντας με την υπόλοιπη σάλτσα και τα σερβίρετε ζεστά.