kotopoulo-me-karoto-k-araka
clock icon
30'

Κοτόπουλο με καρότα και αρακά

Υλικά

  • 800γρ. στήθος κοτόπουλου σε 4 φιλέτα
  • 200γρ. αρακά
  • 200γρ. καρότα
  • 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250ml ζωμό κοτόπουλο
  • 20ml ελαιόλαδο
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 15γρ. κορνφλάουρ διαλυμένο στο νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα νόστιμο πιάτο με κοτόπουλο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.

Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά από κάθε μεριά για να πάρει χρώμα.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τον αρακά και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.

Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, δένετε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ. Προσθέτετε τον άνηθο, το μάραθο και το λεμόνι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά από κάθε μεριά για να πάρει χρώμα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τον αρακά και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, δένετε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ. Προσθέτετε τον άνηθο, το μάραθο και το λεμόνι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη