kotopoulo me kari small
clock icon
40'

Κοτόπουλο με κάρι, κρέμα γάλακτος και τζίντζερ

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο νωπό
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 400 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος Milbona
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • 4 κουτ. σούπας γκαράμ μασάλα (ινδικό μείγμα μπαχαρικών)
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

Ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο μεταμορφώνεται σε ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις όταν το μαρινάρουμε με κάρι, κύμινο και κουρκουμά. Το ινδικό μείγμα γκαράμ μασαλά φέρνει έναν έθνικ αέρα στο τραπέζι μας.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε τετράγωνα κομμάτια. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο.

Παίρνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα βάζουμε στο τηγάνι και τοτσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το φρέσκο τζίντζερ και σβήνουμε με τον ζωμό. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 40΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτόπουλο σε τετράγωνα κομμάτια. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βήμα 2

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο.

Βήμα 3

Παίρνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα βάζουμε στο τηγάνι και τοτσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το φρέσκο τζίντζερ και σβήνουμε με τον ζωμό. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 40΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι.