clock icon
15'

Καρβελάκι γεμιστό με χωριάτικη σαλάτα

Υλικά

  • 1 προζυμένιο καρβέλι ψωμιού, στρογγυλό
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 αγγούρι
  • 2 αβγά σφιχτά
  • 1 κομμάτι φέτα
  • ½ κρεμμύδι
  • 6-7 ντοματίνια
  • λίγη κάππαρη
  • 9-10 ελιές
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • αλάτι

Tips

  • Την ψίχα που θα αφαιρέσετε από το ψωμί μην την πετάξετε. Μπορείτε να την κόψετε σε κυβάκια και να φτιάξετε ωραιότατα κρουτόν ψημένα στο φούρνο ή στο τηγάνι.

Ένας εντυπωσιακός τρόπος για να σερβίρετε την κλασσική χωριάτικη σαλάτα, με την αγαπημένη μας «βούτα» να γίνεται από μόνη της, όσο το καρβελάκι ποτίζει από το ζουμί της σαλάτας.

Κόβετε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το αγγούρι, τα αβγά και τη φέτα σε κομμάτια και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια και τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτετε στη σαλατιέρα, μαζί με την κάπαρη, τις ελιές και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Προσθέτετε αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι και ανακατεύετε.
Κόβετε ένα κομμάτι από την επάνω πλευρά του ψωμιού σαν «καπάκι» και το κρατάτε στην άκρη.
Αδειάζετε το καρβελάκι του ψωμιού από την ψίχα του, το ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Το ίδιο κάνετε και με το «καπάκι» του. Το γεμίζετε με τη σαλάτα. Σκεπάζετε με το «καπάκι». Αφήνετε για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το ψωμί λίγο από το ζουμάκι της σαλάτας και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το αγγούρι, τα αβγά και τη φέτα σε κομμάτια και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 2

Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια και τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτετε στη σαλατιέρα, μαζί με την κάπαρη, τις ελιές και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Προσθέτετε αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Κόβετε ένα κομμάτι από την επάνω πλευρά του ψωμιού σαν «καπάκι» και το κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 4

Αδειάζετε το καρβελάκι του ψωμιού από την ψίχα του, το ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Το ίδιο κάνετε και με το «καπάκι» του. Το γεμίζετε με τη σαλάτα. Σκεπάζετε με το «καπάκι». Αφήνετε για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το ψωμί λίγο από το ζουμάκι της σαλάτας και σερβίρετε.