Φτιάχνουμε κέικ με χυμό ανανά για να γλυκάνουμε εξωτικά τα καλοκαιρινά -και όχι μόνο- τραπέζια.
Υλικά
- 3 αυγά
- 230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 130 γρ. χυμό ανανά
- 120 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μερίδες: 8-10
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα, αδειάζουμε τον μισό χυμό και το μισό αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 3
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 40΄. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.