Η σουηδική κουζίνα περιλαμβάνει διάφορα πιάτα με βάση τα παστά θαλασσινά ή κρέας. Εδώ εσάς έχουμε μια σαλάτα με αβγά, αντσούγιες και φρέσκα μυρωδικά, που σερβίρετε ιδανικά πάνω σε μαύρο σκανδιναβικό ψωμί, για να συνοδέψετε την μπίρα σας.
Υλικά
- 8 αβγά σφιχτοβρασμένα
- 2-3 κουτ. σούπας αβγοτάραχο μπακαλιάρου ή άλλο μπρικ
- 125γρ. φιλέτα αντζούγιας, σε κομματάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- φέτες μαύρο ψωμί σκανδιναβικό, για το σερβίρισμα
Tips
- Το βαρύ, μαύρο ψωμί που φτιάχνουν στον Βορρά το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και ενημερωμένα delicatessens.