Μαγειρεμένο με λίγο πιο ξεχωριστό τρόπο από τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, το κοτόπουλο είναι σταθερή αξία στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα αμύγδαλα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε χαμηλή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Αλατίζετε, ρίχνετε το ξύλο κανέλας και την κανέλα σε σκόνη.
Διαλύετε το σαφράν σε ένα ποτήρι νερό και το προσθέτετε στο κοτόπουλο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί. Ρίχνετε το μέλι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τα δαμάσκηνα και σιγομαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω σε λευκό ρύζι μπασμάτι και πάνω του σκορπάτε τα αμύγδαλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα αμύγδαλα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε χαμηλή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Αλατίζετε, ρίχνετε το ξύλο κανέλας και την κανέλα σε σκόνη.
Βήμα 3
Διαλύετε το σαφράν σε ένα ποτήρι νερό και το προσθέτετε στο κοτόπουλο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί. Ρίχνετε το μέλι και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα δαμάσκηνα και σιγομαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω σε λευκό ρύζι μπασμάτι και πάνω του σκορπάτε τα αμύγδαλα.