goat’s cheese and courgette frittata
clock icon
35'

Φριτάτα με κολοκυθάκια, φέτα και μπέικον

Υλικά

  • 10 φέτες μπέικον
  • 3 φλιτζάνια ψωμί, σε κυβάκια
  • 3 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
  • 10 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Μια αρωματική φριτάτα με κολοκυθάκια και φέτα. Το τραγανό μπέικον προσθέτει νοστιμιά. Ιδανικό πιάτο για το κυριακάτικο brunch ή ένα ελαφρύ καθημερινό γεύμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήνουμε το μπέικον για 5΄ από την κάθε πλευρά και το αφαιρούμε. Θρυμματίζουμε το μπέικον σε κομματάκια και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ψωμί και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τη μισή παρμεζάνα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα
υλικά στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φέτα.

Βάζουμε το πυρίμαχο τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10΄. Αφήνουμε τη φριτάτα να σταθεί για 5΄, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.

Φωτογραφίες: Jonathan Gregson, Styling: Jo Harris, Food Styling: Ella Tarn

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήνουμε το μπέικον για 5΄ από την κάθε πλευρά και το αφαιρούμε. Θρυμματίζουμε το μπέικον σε κομματάκια και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ψωμί και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τη μισή παρμεζάνα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα
υλικά στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φέτα.

Βήμα 3

Βάζουμε το πυρίμαχο τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10΄. Αφήνουμε τη φριτάτα να σταθεί για 5΄, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.

Φωτογραφίες: Jonathan Gregson, Styling: Jo Harris, Food Styling: Ella Tarn