Οι λατρεμένες φλογέρες για όλη την οικογένεια σε έξτρα εκδοχή με φύλλο που ανοίγετε μόνoι σας. Σε λίγα λεπτά είναι στο φούρνο και από εκεί, δεν θα προλάβουν να μπουν στην πιατέλα.
Υλικά
- 700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάκι σόδα
- 1/3 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 400γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 6 μεγάλες φέτες μπέικον ψημένες, ψιλοκομμένες
- 6 κουτ. σούπας πράσινες ελιές, κομμένες στα 3
- 4 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
- 100γρ. βούτυρο, λιωμένο
- αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
Για το φύλλο
Για τη γέμιση
Tips
- Το ζυμάρι είναι εύκολο και εύπλαστο, ιδανικό για αρχάριους. Η γέμιση είναι ενδεικτική αφού ο καθένας μπορεί να βάλει τη δική του.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μικρή λεκάνη βάζετε το αλεύρι και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνετε τη σόδα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι. Προσθέτετε το αλεύρι από τα πλάγια ανακατεύοντας σιγά-σιγά. Οταν το ζυμάρι αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια, συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μαλακό και ελαστικό. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Βήμα 2
Αλευρώνετε μια καθαρή επιφάνεια και χωρίζετε το ζυμάρι στα 6. Με έναν πλάστη ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε δίσκο διαμέτρου 20-22 εκ. και βουτυρώνετε ελαφρά με ένα πινέλο. Βάζετε στο κάτω μέρος λίγη γέμιση και φέρνετε τα πλαϊνά της ζύμης προς τα μέσα πάνω από τη γέμιση. Τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένο ταψί.
Βήμα 3
Αλείφετε ξανά τις φλογέρες με λιωμένο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.