Μία ελαφριά συνταγή, ιδανική για περιόδους δίαιτας και όχι μόνο. Το μαγείρεμα στον ατμό είναι ιδανικό για να ετοιμάσετε υγιεινά πιάτα, ενώ η προσθήκη συστατικών στο σκεύος αλλά και η σάλτσα που συνοδεύει το κοτόπουλο, δίνουν στο φαγητό έξτρα νοστιμιά.
Υλικά
- 8 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα κατά μήκος στη μέση
- 4 κλωνάρια λεμονόχορτο, κομμένα κατά μήκος
- 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
- 150γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 φλιτζάνια ρόκα κομμένη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο ή γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ρόκας
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το λεμονόχορτο στη βάση ενός βραστήρα από μπαμπού. Τοποθετείτε από πάνω τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα αλείφετε με το σησαμέλαιο. Πασπαλίζετε με τις πιπερίτσες. Βάζετε το καπάκι στο βραστήρα και τον τοποθετείτε πάνω από νερό που βράζει.Βήμα 2
Αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου.Βήμα 3
Για τη σάλτσα ρόκας: ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Όσο τα χτυπάτε, ρίχνετε το λάδι λίγο λίγο μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα, σαν πηχτή αλοιφή.Βήμα 4
Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλου συνοδεύοντας με τη σάλτσα ρόκας.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb