eukoles-pites-sto-tigani-IMG_0739
clock icon
55'

Εύκολες πίτες στο τηγάνι με κοτόπουλο ή γαλοπούλα

Υλικά

  • 8 μέτριες αραβικές πίτες ή τορτίγιες ή πίτες για σουβλάκι ή κατεψυγμένες κρέπες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2-3 φλιτζάνια κοτόπουλο ή γαλοπούλα που περίσσεψαν, μαδημένα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές, σε μπαστουνάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε και με το ψητό χοιρινό που έχει περισσέψει.

Σας περίσσεψε κοτόπουλο ή γαλοπούλα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Ώρα να φτιάξετε τις πιο τέλειες πίτες, γιατί δεν αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο!

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο και το κόλιανδρο και τα φέρνετε δυο βόλτες. Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Μαγειρεύετε με καπάκι για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και το λάιμ, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα μικρό τηγάνι στο μέγεθος της πίτας που επιλέξατε. Βάζετε μια πίτα στον πάτο, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και πάνω της μοιράζετε το μίγμα του κοτόπουλου. Σκεπάζετε με μία πίτα επιπλέον. Ψήνετε από τη μια μεριά όσο τραγανή θέλετε την πίτα και γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τα υλικά της σος και σερβίρετε από μια κουταλιά πάνω σε κάθε πίτα, αφού την κόψετε στα τέσσερα.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο και το κόλιανδρο και τα φέρνετε δυο βόλτες. Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Βήμα 2

Μαγειρεύετε με καπάκι για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και το λάιμ, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα μικρό τηγάνι στο μέγεθος της πίτας που επιλέξατε. Βάζετε μια πίτα στον πάτο, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και πάνω της μοιράζετε το μίγμα του κοτόπουλου. Σκεπάζετε με μία πίτα επιπλέον. Ψήνετε από τη μια μεριά όσο τραγανή θέλετε την πίτα και γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.

Βήμα 4

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τα υλικά της σος και σερβίρετε από μια κουταλιά πάνω σε κάθε πίτα, αφού την κόψετε στα τέσσερα.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή