Η σεφ Μαρίνα Χρονά μάς δίνει τη συνταγή για να φτιάξουμε χυλοπίτες τσουχτές, ένα πιάτο συνώνυμο της σπιτικής θαλπωρής.
Υλικά
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 150 γρ. τριμμένη ξηρή μυζήθρα Τρίπολης
- 80 γρ. βούτυρο γάλακτος κατσικίσιο
- 2-3 αυγά φρέσκα
- λίγο ε.π.ελαιόλαδο ή βούτυρο γάλακτος για το τηγάνισμα των αυγών
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για 4 άτομα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και τρίβουμε από πάνω μπόλικη ξηρή μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 2
Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο γάλακτος να κάψει καλά μέχρι να βγάζει καπνούς. Με προσοχή το περιχύνουμε πάνω από τα ζυμαρικά.
Βήμα 3
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και τηγανίζουμε 2 ή 3 αυγά.
Βήμα 4
Τα προσθέτουμε πάνω από τα ζυμαρικά, σπάμε με το κουτάλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Styling: Εύα Μονοχάρη
Φωτογραφία: Αντώνης Γιαμούρης