xylopites_chrona_anoigma
clock icon
20'

Χυλοπίτες τσουχτές από τη Μαρίνα Χρονά

Υλικά

    Για 4 άτομα

  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 150 γρ. τριμμένη ξηρή μυζήθρα Τρίπολης
  • 80 γρ. βούτυρο γάλακτος κατσικίσιο
  • 2-3 αυγά φρέσκα
  • λίγο ε.π.ελαιόλαδο ή βούτυρο γάλακτος για το τηγάνισμα των αυγών
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η σεφ Μαρίνα Χρονά μάς δίνει τη συνταγή για να φτιάξουμε χυλοπίτες τσουχτές, ένα πιάτο συνώνυμο της σπιτικής θαλπωρής.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και τρίβουμε από πάνω μπόλικη ξηρή μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο γάλακτος να κάψει καλά μέχρι να βγάζει καπνούς. Με προσοχή το περιχύνουμε πάνω από τα ζυμαρικά.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και τηγανίζουμε 2 ή 3 αυγά.

Τα προσθέτουμε πάνω από τα ζυμαρικά, σπάμε με το κουτάλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Styling: Εύα Μονοχάρη
Φωτογραφία: Αντώνης Γιαμούρης

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και τρίβουμε από πάνω μπόλικη ξηρή μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 2

Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο γάλακτος να κάψει καλά μέχρι να βγάζει καπνούς. Με προσοχή το περιχύνουμε πάνω από τα ζυμαρικά.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και τηγανίζουμε 2 ή 3 αυγά.

Βήμα 4

Τα προσθέτουμε πάνω από τα ζυμαρικά, σπάμε με το κουτάλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Styling: Εύα Μονοχάρη
Φωτογραφία: Αντώνης Γιαμούρης