Λαχταριστές, τραγανές κοτομπουκιές, παναρισμένες με κορνφλέικς και ψημένες στον φούρνο για πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Το φαγητό που θα λατρέψουν όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι.
Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 1½ φλιτζάνι κορνφλέικς, θρυμματισμένα
- ¼ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Αν θέλετε, μπορείτε να τηγανίσετε τις κοτομπουκιές σε αρκετό ηλιέλαιο. Γίνονται πιο γρήγορα αλλά το τηγάνισμα είναι πιο ανθυγιεινό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και το βάζουμε στο φούρνο για 5-6 λεπτά να ζεσταθεί καλά.
Βήμα 2
Παίρνουμε τρία μπολ και τα τοποθετούμε σε σειρά στον πάγκο της κουζίνας. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και στο τρίτο ανακατεύουμε τα τριμμένα κορνφλέικς, την παρμεζάνα και τη ρίγανη.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ρίχνετε στο μπολ με το αλεύρι. Παίρνουμε λίγα λίγα, τα τινάζουμε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αβγά. Τέλος, τα πανάρουμε με το μίγμα των κορνφλέικς.
Βήμα 4
Βγάζουμε το καυτό ταψάκι από το φούρνο και απλώνουμε τις κοτομπουκιές. Επαναφέρουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βήμα 5
Σερβίρουμε με 2-3 σάλτσες σε μπολάκια, όπως κέτσαπ, μουστάρδα και σάλτσα bbq σε ορντεβιέρα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα