Ζουμερά μπριζολάκια με πικάντικη μαρινάδα, που ψήνετε στη σχάρα και συνοδεύετε στο τραπέζι με δροσερή σαλάτα από μαριναρισμένα, ωμά κολοκυθάκια. Θα σας ενθουσιάσουν με τη γεύση τους.
Υλικά
- 1½ κιλό μπριζολάκια χοιρινά από λαιμό (χωρίς κόκαλο)
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα, καπνιστή
- 1 κουτ. σούπας τσίλι σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ), τριμμένη
- αλάτι
- 5 μέτρια κολοκυθάκια
- 4 πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή από βαζάκι), ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί ή αλεσμένοι στο μύλο μπαχαρικών
- ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα μπριζολάκια
Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια
Tips
- Εναλλακτικά, ψήστε τα μπριζολάκια σε ηλεκτρικό φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια: Με ένα ίσιο μαχαίρι ή στο μαντολίνο κόβoυμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σαλάτα κατά μέρος, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν τα κολοκυθάκια. Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Για τα μπριζολάκια: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε την πάπρικα, το τσίλι, την σκόνη μουστάρδας, το σκόρδο και την πιπερόριζα. Πασπαλίζουμε με το μείγμα τα μπριζολάκια κάνοντας ελαφρύ μασάζ για να αρωματιστούν σε όλες τις πλευρές.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε αντικολλητικη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε ζεστά τα μπριζολάκια σε πιατέλα, συνοδεύοντας με τη σαλάτα.
Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης