Τα dumplings είναι από τα πιο διάσημα ορεκτικά της ασιατικής κουζίνας. Εδώ τα φτιάχνουμε με κιμά κοτόπουλου, δημιουργώντας πιτάκια εξαιρετικής νοστιμιάς.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα τσίλι και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου. Προσθέτετε το λάχανο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, το σάκε, τη σάλτσα σόγιας και το αβγό και ζυμώνετε καλά το μίγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε 1 γεμάτη κουταλιά του τσαγιού σε κάθε φύλλο wonton. Βρέχετε τις άκρες του φύλλου με νερό τα δάκτυλα σας και διπλώνετε τα wonton για να πάρουν τριγωνικό σχήμα. Τα τσιμπάτε γύρω γύρω και τα κλείνετε καλά με 16 μικρές πιέτες. Τοποθετείτε τα dumpling σε ένα αλευρωμένο ταψί.
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνετε τα dumplings και τα βράζετε για 6 λεπτά. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε σε πιάτα, περιχύνοντας με το dip που φτιάχνετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά του.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα τσίλι και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου. Προσθέτετε το λάχανο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, το σάκε, τη σάλτσα σόγιας και το αβγό και ζυμώνετε καλά το μίγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 2
Τοποθετείτε 1 γεμάτη κουταλιά του τσαγιού σε κάθε φύλλο wonton. Βρέχετε τις άκρες του φύλλου με νερό τα δάκτυλα σας και διπλώνετε τα wonton για να πάρουν τριγωνικό σχήμα. Τα τσιμπάτε γύρω γύρω και τα κλείνετε καλά με 16 μικρές πιέτες. Τοποθετείτε τα dumpling σε ένα αλευρωμένο ταψί.
Βήμα 3
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνετε τα dumplings και τα βράζετε για 6 λεπτά. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε σε πιάτα, περιχύνοντας με το dip που φτιάχνετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά του.