Συνταγή για cacio e pepe από το Prac•sitele στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Υλικά
- Μερίδες: 2
- 300 γρ. linguine
- 1/2 κουτ.σούπας πιπέρι μαύρο, κόκκους
- 1 κουτ.γλυκού πιπέρι σετσουάν, κόκκους
- 100 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. parmesana Reggiano
- 80 γρ. pecorino Sardo
- 10 γρ. φρέσκια μαύρη τρούφα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το linguine μέσα να βράσει 2 λεπτά λιγότερα από το αναγραφόμενο της συσκευασίας. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σπασμένο το μαύρο πιπέρι και το σετσουάν.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το 1/2 βούτυρο της συνταγής ώστε να πάρει τα αρώματα των πιπεριών. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε λίγο από το νερό τους. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και 3 κουταλιές της σούπας νερό από τον βρασμό τους.
Βήμα 3
Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, parmesana Reggiano & pecorino Sardo, ανακατεύοντας καλά ώστε να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά προσθέτουμε flakes μαύρης τρούφας.