cacioepepe_anoigma
clock icon
20'

Cacio e pepe από το νέο ιταλικό της Πραξιτέλους

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • 300 γρ. linguine
  • 1/2 κουτ.σούπας πιπέρι μαύρο, κόκκους
  • 1 κουτ.γλυκού πιπέρι σετσουάν, κόκκους
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. parmesana Reggiano
  • 80 γρ. pecorino Sardo
  • 10 γρ. φρέσκια μαύρη τρούφα

Συνταγή για cacio e pepe από το Prac•sitele στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το linguine μέσα να βράσει 2 λεπτά λιγότερα από το αναγραφόμενο της συσκευασίας. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σπασμένο το μαύρο πιπέρι και το σετσουάν.

Προσθέτουμε το 1/2 βούτυρο της συνταγής ώστε να πάρει τα αρώματα των πιπεριών. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε λίγο από το νερό τους. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και 3 κουταλιές της σούπας νερό από τον βρασμό τους.

Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, parmesana Reggiano & pecorino Sardo, ανακατεύοντας καλά ώστε να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά προσθέτουμε flakes μαύρης τρούφας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το linguine μέσα να βράσει 2 λεπτά λιγότερα από το αναγραφόμενο της συσκευασίας. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σπασμένο το μαύρο πιπέρι και το σετσουάν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το 1/2 βούτυρο της συνταγής ώστε να πάρει τα αρώματα των πιπεριών. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε λίγο από το νερό τους. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και 3 κουταλιές της σούπας νερό από τον βρασμό τους.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, parmesana Reggiano & pecorino Sardo, ανακατεύοντας καλά ώστε να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά προσθέτουμε flakes μαύρης τρούφας.