Οι διάσημοι ανατολίτικοι ρεβυθοκεφτέδες γίνονται και εξαιρετικό burger. Σερβίρονται σε ελαφρώς ψημένα στρογγυλά ψωμάκια, γαρνιρισμένοι με άφθονο αρωματικό τζατζίκι φέτας και ενθουσιάζουν τους πάντες με τη νοστιμιά τους.
Υλικά
- 200γρ. γιαούρτι
- 1 αγγούρι χωρίς φλούδα, σπόρους, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 100γρ. φέτα κομμένη σε τρίμματα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 500γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από τη προηγούμενη μέρα και στραγγισμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 2 κουτ. γλυκού κόλιανδο τριμμένο
- 100γρ. μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
- αλάτι, πιπέρι
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 6 ψωμάκια για burger
- λίγα φύλλα νεαρό σπανάκι
- 6 φέτες ντομάτας
Για το τζατζίκι
Για τα φαλάφελ
Για τα burger
Tips
- Στο τζατζίκι μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας για πιο έντονη γεύση.
- Τα φαλάφελ είναι ελαφριά μπιφτέκια και δεν θέλουν τηγάνισμα σε πολύ λάδι και δεν είναι το ίδιο τραγανά εξωτερικά με άλλα είδους μπιφτέκια μαγειρεμένα με τον ίδιο τρόπο.