mprousketes_thganita_kerasia_anoigma
clock icon
25'

Μπρουσκέτες με τηγανητά κεράσια και φέτα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 200 γρ. κεράσια
  • ψωμί προζυμένιο
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • φέτα βαρελίσια
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Τηγανίζουμε τα καλοκαιρινά κεράσια και τα συνδυάζουμε με φέτα για να φτιάξουμε μπρουσκέτες ως λαχταριστό ορεκτικό για κάθε τραπέζι.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί προσέχοντας να μην κάψει.

Προσθέτουμε τα κεράσια και τα τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ανακατεύουμε ελάχιστα και προσεκτικά για να μη λιώσουν. Στη συνέχεια τρίβουμε τη φέτα.

Κόβουμε σε μικρές φέτες το προζυμένιο ψωμί και ραντίζουμε ελαφρώς με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Για περισσότερη γεύση μπορούμε να τα καψαλίσουμε.

Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, τα τηγανισμένα κεράσια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί προσέχοντας να μην κάψει.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κεράσια και τα τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ανακατεύουμε ελάχιστα και προσεκτικά για να μη λιώσουν. Στη συνέχεια τρίβουμε τη φέτα.

Βήμα 4

Κόβουμε σε μικρές φέτες το προζυμένιο ψωμί και ραντίζουμε ελαφρώς με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Για περισσότερη γεύση μπορούμε να τα καψαλίσουμε.

Βήμα 5

Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, τα τηγανισμένα κεράσια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.